Ascunsă într-un colț din estul României, Delta Dunării nu este cel mai accesibil loc pentru a călători de unul singur. În plus, o mare parte din zonă poate fi accesată doar cu barca, așa că planificarea unei vizite poate fi pusă sub semnul întrebării la început.
Cu ajutorul informațiilor pe care ne propunem să vi le oferim, ne dorim să vă facem planificarea călătoriei în Deltă mai ușoară decât vi s-ar putea părea dacă alegeți să o faceți în mod independent. Totuși, merită din plin să aveți o excursie în Delta Dunării.
Când este privită de sus, o deltă are în mod obișnuit un aspect în formă de evantai și se formează atunci când râurile se împart pe terenuri joase, înainte de a se vărsa într-o altă apă, cum ar fi un ocean sau un lac. În cazul Deltei Dunării, este locul unde fluviul Dunărea se întâlnește cu Marea Neagră.
Delta Dunării (cum este cunoscuta la nivel local), este unul dintre cele opt situri ale României incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Câștigându-și lista pentru că este cea mai mare și cel mai bine conservată dintre deltele Europei, Rezervația Biosferei are a treia cea mai mare biodiversitate din lume, depășită doar de Marea Barieră de Corali din Australia și de Insulele Galapagos din Ecuador.
Există o mulțime de curiozități pe care le puteți căuta pe Google despre Deltă, dar iată câteva dintre cele mai interesante, pe care merită să le știți dacă urmează să faceți o excursie în Delta Dunării.
Delta Dunării cuprinde 5.700 de kilometri pătrați de râuri, canale, lacuri, mlaștini și insule și are peste 5.500 de specii de floră și faună, inclusiv peste 300 de specii de păsări și 45 de specii de pești de apă dulce.
Fluviul Dunărea este unul foarte cosmopolit, trecând sau atingând granițele a zece țări: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, Moldova, România și Ucraina. Curge aproximativ 2.850 de kilometri și este al doilea râu ca lungime din Europa.
Nu doar românii aleg excursii în Delta Dunării, ci și străinii, care se declară pur și simplu impresionați la maximum de aceste locuri încă nebătătorite complet, comparativ cu alte locuri similare din lume.
Totuși, pentru a avea o excursie în Delta Dunării de vis, trebuie să știți că orașul-cheie din care plecați este Tulcea. Astfel, Tulcea este poarta de intrare în Delta Dunării și unii vizitatori ajung în oraș pentru excursii de o zi cu barca. Cu excepția cazului în care aveți un timp extrem de scurt la dispoziție, vă spunem că merită să ajungeți în zonă și să vizitați orașul. Tulcea este un oraș destul de mare și vei avea o impresie mult mai bună despre Deltă, petrecând ceva timp într-unul dintre orașele sale, mai ales unul precum este Tulcea.